Sider

torsdag 26. august 2010

NAV forskjellsbehandler spesialtilpassede rullestolbiler

NAV forskjellsbehandler spesialtilpassede rullestolbiler

Reglene for tildeling av spesialtilpassede rullestolbiler praktiseres forskjelling ved de ulike NAV-kontorene her i landet. FFO har uttalt seg kritisk i forbindelse med at TV2 Nyhetene satte søkelys på saken.
Nå har FFO på prinsipielt grunnlag meldt saken inn til neste møte i NAVs sentrale brukerutvalg på hjelpemiddelområdet 23. september 2010. FFO Telemark støtter saken og anbefaler en endring på praksisen!
Innslaget på TV2 Nyhetene handlet om en familie, med en sønn med Angelmanns syndrom, som har fått avslag på søknad om bil med heis eller rampe og istedenfor har fått tilbud om støtte til kjøp av tilhenger. FFO Telemark mener at fornuftig tanke tilsier en endret vurdering av lovverket. Det er lov å bruker sunn fornuft!

FFO var blant de som ble bedt om å kommentere saken.
- Vi reagerer sterkt på at en familie blir påtvunget stadig tyngre løft og tungvint håndtering av guttens elektriske rullestol. Etter vår oppfatning er denne saken samfunnsøkonomisk svært ufornuftig håndtert. Dessuten viser TV2 sine undersøkelser at andre familier i samme situasjonen har fått tilsvarende søknader innvilget. Dette er en forskjellsbehandling vi reagerer svært sterkt på, sier Jarl Ovesen, assisterende generalsekretær i FFO.

FFO har derfor nå på prinsipielt grunnlag meldt denne saken inn til neste møte i det sentrale brukerutvalget på hjelpemiddelområdet i NAV.
- I den forbindelse ønsker vi en utredning fra NAV på hvilke regler og retningslinjer som gjelder i denne type saker, og hvorfor tilsynelatende like saker får forskjellige utfall. Saken vil også få et politisk etterspill ved at FrP tar den opp i Stortinget, sier Ovesen.
FFO Telemark støtter Ovesen og ser at saken som omtales må få en prinsipiell debatt i NAV hjelpemiddel over hele landet. Samfunnsøkonomi skal ikke devaluere menneskers mulighet til deltakelse i samfunnslivet!

Mvh
Ola Vea Gustavsen
Leder i FFO Telemark