Sider

onsdag 13. mai 2015

En kursdag proppet med "bondevett" og ettertanke

Hva er viktig for alle som arbeider med flyktninger?
Dette spørsmålet ble grundig belyst på fagdagen som ble arrangert for ansatte i våre kommuner tirsdag.

Kjersti Børsum gav deltakerne en god, humoristisk og kreativ innføring i kulturelle aspekter. Kursdeltakerne fikk en solid reise i hvordan kulturer kan hindre oss i å gi kvalitet ved bosetting og introduksjon i Norge.
Ved å gi flyktninger en god livskvalitet i sin tilpasning til vårt samfunn, bidrar vi til at den store overgangen fra flukt og vonde opplevelser, kan bli mindre og bearbeidet.

Kursdeltakerne fikk faglig påfyll til sitt viktige arbeid. Og et av de viktigste budskap var at den som arbeider med dette temaet er de viktigste personene i landet...?

Vi har våre kulturelle holdninger som kanskje ikke er i samsvar med resten av verden, men å bruke global forståelse av hva en flyktning har gjennomgått av traumer og "livsreiserfaring", blir våre holdninger satt på prøve i møte med nye landsmenn.

Vi skal leve sammen og dele livet vårt med de som får opphold i Norge og da må vi spørre etter hva som er viktig for et nytt liv i vårt land. De som kommer til våre kommuner her i Midt-Telemark, må lære seg vår kultur, men vi må og lære oss og forstå deres kulturelle og religiøse bakgrunn.

Vi er en global utkant i verdenssammenheng... Oppfordringen er derfor å bli kjent med flyktninger der vi bor, og å kreve svar på hva de ønsker seg for å bli integrert i det norske samfunnet på en god måte.